En Route

"Men moet niet nadenken over het eindresultaat van zijn werk, zoals men ook niet reist om aan te komen, maar om te reizen".  Goethe
 
Mijn kleurrijke werk kenmerkt zich door een grote verscheidenheid. Diverse onderwerpen zijn al voorbij gekomen op het doek. 

Ik heb nu echter een keuze gemaakt. Ik ga mij het komende jaar toeleggen op het onderwerp Putdeksels. Door het reizen kom ik nog steeds hele mooie deksels tegen.

Fotografie en Photoshop vormen de basis in de eerste serie ingekleurde deksels.  Een extra toevoeging van een bloem aan een deksel zorgt niet alleen voor een esthetische uitstraling maar geeft ook een positieve boodschap. Kijken naar iets moois kan je postitief en vrolijk stemmen.  De uitdrukking “in de put zitten", letterlijk genomen met de putdeksel.

De geschilderde putdeksels zijn voorzien van een gouden touch. Hiermee wil ik benadrukken dat de voor velen alledaagse en niet opgemerkte putdeksels het bekijken waard zijn. Vaak zijn de ‘gewone’ putdeksels al kunstwerkjes op zich. Ik maak ze voor u nog mooier en kleurrijker. 

Nieuwe ideeën voor de putdeksels zijn de werken op papier. Dit zijn vrolijke, kleurrijke collages van (reis)ervaringen en indrukken, zoals wij die allemaal wel kennen. Belangrijke plekken vormen het uitgangspunt en de putdeksel zelf geldt als "stempel", ik was hier!  Een mooie tastbare herinnering. 

Ook blijf ik bij het onderwerp molens. Geschilderd op kleine panelen in olieverf, getekende pentekeningen in zwart-wit en aquarel met pentekening op papier. 

Tevens zijn opdrachten altijd leuk om te doen. Ik vind het boeiend om samen met opdrachtgevers tot een uniek kunstwerk te komen. Aarzel dus niet om naar de mogelijkheden te vragen.